Vlada za NVO potrošača

Bez autora
Aug 14 2011

Ministarstvo ekonomije pozvalo je zainteresovane organizacije potrošača da se u narednih mjesec prijave za raspodjelu pomoći iz budžeta, vrijedne deset hiljada EUR. Pomoć će, kako je objašnjeno u oglasu, biti dodijeljena za aktivnosti organizacije potrošača, koje se odnose na učešće i doprinos u organizovanju i sprovođenju javne rasprave o predlozima zakona o zaštiti potrošača i o potrošačkim kreditima. Pravo učešća imaju organizacije potrošača upisane u evidenciju Ministarstva ekonomije, koje dostave ponudu sa prijavom i projektom. Prijava treba da sadrži naziv podnosioca sa sjedištem i adresom, broj žiro računa, poreski identifikacioni broj, telefon i faks, kao i podatke o ovlaštenoj osobi i broju članova organizacije. Zainteresovane organizacije potrošača u prijavi treba da navedu naziv projekta, iznos za koji konkurišu, imena odgovornog za realizaciju projekta i angažovanih eksperata, kao i rok za završetak projekta.

Vlada za NVO potrošačaMinistarstvo ekonomije pozvalo je zainteresovane organizacije potrošača da se u narednih mjesec prijave za raspodjelu pomoći iz budžeta, vrijedne deset hiljada EUR.

Pomoć će, kako je objašnjeno u oglasu, biti dodijeljena za aktivnosti organizacije potrošača, koje se odnose na učešće i doprinos u organizovanju i sprovođenju javne rasprave o predlozima zakona o zaštiti potrošača i o potrošačkim kreditima.

Pravo učešća imaju organizacije potrošača upisane u evidenciju Ministarstva ekonomije, koje dostave ponudu sa prijavom i projektom. Prijava treba da sadrži naziv podnosioca sa sjedištem i adresom, broj žiro računa, poreski identifikacioni broj, telefon i faks, kao i podatke o ovlaštenoj osobi i broju članova organizacije. Zainteresovane organizacije potrošača u prijavi treba da navedu naziv projekta, iznos za koji konkurišu, imena odgovornog za realizaciju projekta i angažovanih eksperata, kao i rok za završetak projekta.

Uz prijavu je, kako se navodi, neophodno dostaviti dokaz o visokoj školskoj spremi angažovanih, kao i izjavu da novac za projekat nije obezbijeđen iz drugih izvora.

Iz Ministarstva su naveli i da je projekat neophodno pripremiti prema uputstvu za pripremu, koje je objavljeno na sajtu tog Vladinog resora.

Kriterijumima za bodovanje ponuda najveći broj poena, njih 30, predviđeno je za precizno definisanje problema i način njegovog rješavanja u projektu, a 20 za izvodljivost krajnjih ciljeva, sa konkretnim uticajem i vidljivim rezultatima. Sa po 15 poena biće bodovana finansijska izvodljivost projekta sa tačno naznačenim stavkama finansiranja po pojedinim aktivnostima, kao i napredak u rješavanju problema, sa mogućnošću utvrđivanja stepena primjene projekta.

Precizno definisanje ciljne grupe i korisnika projekta i kompetentnost odgovornih za realizaciju projekta biće bodovani sa po deset poena.

Iz Ministarstva su naveli da će o danu otvaranja ponuda ponuđači biti naknadno obaviješteni, dok će najbolja biti izabrana 15 dana nakon zaključenja oglasa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik